Varkenshouderij

Nieuws 152 x bekeken

'Erg positief jaar' voor Brits vleesbedrijf Cranswick

Hull – Het Britse varkensvleesbedrijf Cranswick heeft een erg positief boekjaar achter de rug.

De winst voor belastingen ging met 8 procent omhoog naar 53 miljoen op een 4 procent hogere omzet van 864 miljoen. Cranswick deelt daarbij mee dat haar vernieuwde vleesfabriek in Hull is geaccrediteerd door het Amerikaanse ministerie voor landbouw waardoor het bedrijf nu bepaalde producten naar de VS kan gaan exporteren.

Bestuursvoorzitter Martin Davey van Cranswick, één van de belangrijkste concurrenten van Vion UK, is ’bijzonder tevreden met de prestaties waardoor de ononderbroken groei kon worden voortgezet’.

Het bedrijf bracht voldoende geld op om verder te investeren in verbetering van de efficiëntie en uitbreiding van de capaciteit om de groei ook in de komende jaren vast te houden, verwoordt Davey. Hij houdt er echter wel rekening mee dat het lopende boekjaar tot maart 2012 moeilijker kan worden. De Britse consument heeft te maken met grote problemen, de grondstoffen zijn duurder en daarnaast is er de ’dynamiek van de concurrerente markt waarin Cranswick opereert.’

Of registreer je om te kunnen reageren.