Varkenshouderij

Nieuws

Duitse varkenssector lijdt meeste schade dioxinecrisis

Hannover – De varkenshouderij heeft veruit de meeste schade geleden van de dioxinecrisis van begin dit jaar in Duitsland. Dat zegt de Landbouwkamer van Nedersaksen.

Die becijfert de marktschade op 100 miljoen euro. Hiervan komt 75 miljoen voor rekening van de varkensvlees- en biggenmarkten. De legsector heeft 12,6 miljoen euro schade geleden, de pluimveevleessector 8,4 miljoen euro en de rundvleessector 5,1 miljoen.

De schade in de varkenshouderij is vooral te wijten aan de scherpe vleesprijsdaling in januari, en dat varkens niet op tijd aan de slachterij konden worden geleverd. Een kleiner deel is toe te schrijven aan de daling van de biggenprijzen.

De schade aan het imago van Duits vlees op de buitenlandse markt kan evenmin worden uitgevlakt, meent de Landbouwkamer. ”Veel landen hebben hun exportvoorwaarden verscherpt zodat de export nu meer kost dan voor de crisis.”

Of registreer je om te kunnen reageren.