Varkenshouderij

Nieuws 179 x bekeken 1 reactie

Duitse varkensprijs fors omlaag

Oldenburg – De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verlaagt haar varkensprijs vandaag met 8 cent naar € 1,54 per kilo geslacht gewicht franco slachterij, exclusief btw.

De afzet van varkensvlees loopt dramatisch slecht. Slachterijen verliezen daardoor veel geld op het slachten en verwerken van vleesvarkens. Vorige week wilden zij hun varkensprijzen al flink verlagen. Varkenshouders hielden dat toen tegen. De slachterijen namen veel minder varkens af of betaalden daarvoor toch minder.

Deze week konden Duitse varkenshouders een prijsdaling zodoende niet tegenhouden. Duitse slachterijen gaan volgende week veel minder slachten, ondanks de prijsverlaging.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Vlees wat in particuliere opslag ligt komt weer "vrij", hier slaan ze ons nu dus mee om de oren!!

Of registreer je om te kunnen reageren.