Varkenshouderij

Nieuws

Denen profiteren weinig van forse groei Japanse vleesimport

Kopenhagen – De Deense varkensvleesexport naar Japan ontwikkelde zich in de eerste vier maanden van het jaar slechts licht positief. Dat meldt landbouwsectorfederatie LF.

De afzet in deze periode was krap 30.600 ton, een kleine 600 ton meer dan in de eerste vier maanden van 2010. Afgezet tegen de totale groei van de Japanse vleesimport (van 172.000 ton naar ruim 236.000 ton) is slechts sprake van een zeer bescheiden plus. De Nederlandse export groeide aanzienlijk sterker, namelijk met 1.100 ton naar ruim 1.700 ton. Ook diverse andere landen, waaronder Spanje, Polen en niet op de laatste plaats Autsralië, profiteerden sterker van de ontwikkeling, die verband houdt met de tsunami- en kernramp van maart. Koploper op de Japanse markt blijft de USA met een export van 95.400 ton tegen ruim 67.000 ton in januari-april 2010. Denemarken neemt na Canada de derde plaats in op de ranglijst.

Of registreer je om te kunnen reageren.