Varkenshouderij

Nieuws 575 x bekeken

Britten slachten minder varkens

Londen – Britse slachthuizen hebben in april gemiddeld per week 178.000 varkens verwerkt. Dat is 13.000 per week minder dan in maart en het laagste cijfer sinds juli vorig jaar.

Vergeleken bij vorig jaar april ligt de varkensslacht echter wel 4 procent hoger, zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het plattelandsministerie Defra. Het gemiddeld geslacht gewicht van de varkens daalde naar 77,5 kilo, dit is 1,5 kilo minder dan in de voorafgaande maand.

Het aantal geslachte lammeren en schapen kwam in april uit op gemiddeld 192.000 per week, eveneens 4 procent meer dan vorig jaar. De slachtcijfers in deze sector liggen daarmee op hetzelfde niveau als in het voorjaar van 2009. Bij runderen kwam de slacht over de hele maand april uit op 204.000 dieren, een toename met net 1 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.