Varkenshouderij

Nieuws 223 x bekeken

Britse varkensbond wil strijd opvoeren

Londen – De Britse National Pig Association voert al geruime tijd vooral met spandoeken actie om de verkopen van varkensvlees en producten daarvan van eigen bodem te stimuleren.

De bond van varkenshouders vindt echter dat de grote supermarkten haar daarbij in de steek laten en denkt er daarom over de strijd tegen deze groot-inkopers op te voeren.

De spandoeken van de NPA, waarmee vooral wordt opgeroepen ’British’ te eten, hangen inmiddels op honderden plaatsen door het hele land. De bond probeert in dat kader ook voortdurend de winkelbedrijven er van te overtuigen dat ze dan ook zo veel mogelijk Brits moeten inkopen maar dat aandeel brokkelt desalniettemin in sommige winkels voortdurend af. Vlees maar vooral bacon en ook ham komt dan in overgrote mate uit het buitenland.

De NPA heeft daar nu genoeg van en denkt over hardere acties. In het verleden zijn regelmatig grote demonstraties buiten maar ook in supermarkten gehouden om de boodschap over het voetlicht te brengen en het is volgens de bond mogelijk dat dat soort methoden nu weer opgepakt wordt. De bond waarschuwt de winkeliers er daarbij voor dat ze binnenkort niet voldoende varkensvlees meer kunnen krijgen als ze de vaderlandse sector niet meer steunen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.