Varkenshouderij

Nieuws 656 x bekeken

Britse varkensbond waarschuwt voor vleestekort

Londen – De Britse bond van varkenshouders National Pig Association heeft de drie grootste supermarkten gewaarschuwd voor een dreigend vleestekort.

Tesco, Asda en Sainsbury’s, de drie grootste supermarkten van het land, weigeren volgens de NPA voldoende te betalen voor hun vlees waardoor er tekorten in de aanvoer dreigen.

‘’We hebben ze gewaarschuwd dat dit zou gebeuren maar ze willen niet luisteren,’’ zegt voorzitter Stewart Houston. Varkenshouders leggen momenteel meer dan 20 euro toe op elk dier dat ze naar de slacht brengen en dat kan niet lang meer zo doorgaan, denkt hij. De varkensprijs is de laatste tijd wel iets omhoog gegaan maar dat is geheel te danken aan de vleesbedrijven die daardoor nu zelf met verlies dreigen te draaien. ‘’De winkelbedrijven hebben geen cent extra in de productketen gestopt, zij willen koste wat het kost hun marge behouden.’’ Volgens de NPA ‘kunnen de winkelbedrijven wel proberen vlees uit andere landen met lagere welzijnseisen in te kopen maar dat is zeker niet goedkoper omdat ook daar de varkensstapel inkrimpt’.

Of registreer je om te kunnen reageren.