Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Zweeds herkomstlogo gelanceerd voor vleesproducten

Stockholm - De Zweedse vleesbranche lanceert een gemeenschappelijk herkomstetiket.

Het initiatief vloeit voort uit een akkoord van de branche met de leidende grootgrutters Ica, KF, Axfood en Bergendahls en landbouwfederatie LRF. Het etiket met het logo 'Zweeds vlees' in nationaal geel-blauw garandeert dat het product afkomstig is van dieren die zijn geboren, opgegroeid en geslacht in Zweden. Het gaat daarbij om varkens-, rund- en lamsvlees, inclusief vleeswaren. De pluimveevleesbranche neemt geen deel aan het initiatief.

Volgens LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) kan het etiket het verschil tussen overleven en afwikkeling van de varkens- en veehouderij gaan betekenen. "Buitengewoon verheugend dat handel en vleesbranche de mening delen dat het voor de consument duidelijker moet zijn, waar het vlees vandaan komt. Het akkoord betekent een grote stap vooruit voor zowel consumenten als boeren," zegt LRF-bestuurstopman Lars-Göran Pettersson.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zo lang als ik in Zweden kom, en dat is al zo een 30 jaar, zit dit herkomst logo al op iedere voedsel verpakking.

Of registreer je om te kunnen reageren.