Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Zorgen over wilde zwijnen in VS

Raleigh - Het toenemend aantal wilde zwijnen baart onderzoekers in Noord-Carolina in de VS zorgen.

De staat Noord-Carolina behoort tot de staten met de hoogste dichtheid gehouden varkens. Wilde zwijnen zijn een potentieel risico voor het overbrengen van ziektes.

Onderzoekers van de North Carolina State University zeggen dat ook de mens gevaar loopt door de verspreiding van de wilde zwijnen. Uit bloedonderzoek bij gevangen wilde zwijnen bleek dat de ruim een kwart besmet was (geweest) met Toxoplasma gondii terwijl ruim eentiende de Trichinella bij zich droeg. Beide parasieten zijn ook gevaarlijk voor de mens.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Het excessief toenemen van wrattenzwijnen in onze politiek, openbaar bestuur, bankwezen en industriële sector baart de bschaafde burgerij al jarenllang grote zorgen. Tijd om er met de zwaarste middelen tegen op te treden!

  • no-profile-image

    Hee wat geinig, daar hebben we weer zo een oerstomme opmerking van Zwalkertje !
    Zoiets noemen wij ZINLOOS GELUL !

Of registreer je om te kunnen reageren.