Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Vion: varkensprijs over vijf weken boven €1,70

Son - De Vion-varkensprijs gaat over vijf weken door de grens van € 1,70 per kilo. Dat stelt Vion-inkoopdirecteur Peter van Balkom. Door de prijsstijging in de komende weken komt de varkensprijs op het hoogste niveau in ruim 2,5 jaar.

Deze week ligt de Nederlandse Vion-notering op € 1,59 per kilo. Dat betekent dat er de komende weken minstens 11 cent per kilo bovenop komt.

De Duitse varkensvleesbedrijven verhogen hun varkensprijzen vandaag met 4 cent naar € 1,62 per kilo. De afzet van varkensvlees loopt goed door het warme weer. Bovendien hielden Duitse varkenshouders hun slachtrijpe dieren vast in afwachting van hogere varkensprijzen. Zij zullen na de verhoging meer dieren gaan leveren.

De varkensprijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) stijgt voor volgende week met 4 cent naar € 1,61 per kilo geslacht gewicht. De NVV-biggenprijs blijft onveranderd op 46 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  p vd b

  eerst zien dan geloven

 • no-profile-image

  Niemand weet wat de prijs over 5 weken wordt.Speculeren hierover is niet verstandig.van Balkom beweerde 2 weken terug dat de gemiddelde prijs dit jaar op 1,50 uit zou komen.

 • no-profile-image

  zit toch niet nog langer te zeulen zet hem direct op 1.70 voer wordt ook elke week 0.40 duurder

 • no-profile-image

  gh

  prijsverhogingen is voor een ieder hard nodig willen we het hoofd boven water kunnen houden. want het is nog altijd zo dat er in de landbouw niet veel verdiend wordt maar aan de landbouw genoeg

Of registreer je om te kunnen reageren.