Varkenshouderij

Nieuws 1200 x bekeken

Tussensegment vlees van Van Loon samen met Coppens

Helmond – Coppens mengvoeders, Van Loon Vlees in Best en de Dierenbescherming werken gezamenlijk aan een nieuw concept ’Verantwoord Varkensvlees’. Het gaat om varkensvlees met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming met een plus daar bovenop.

Een en ander houdt in dat de vleesvarkens meer ruimte per dier krijgen, extra afleidingsmateriaal, meer drink en vreetplaatsen, geen castratie, geen staartcouperen et cetera. De plus bovenop de eisen hebben volgens directeur Ad Kemps van Coppens betrekking op de reductie van antibioticaverbruik en terugdringen van de ingrepen.

Het project zal een concurrent worden van het Vion Good Farming starproject, dat ook één ster heeft en waarvan het vlees wordt afgezet via Albert Heijn.

”Wij zijn bij dit project betrokken omdat wij destijds als eerste de Volwaard-kip samen met de Dierenbescherming als tussensegment in de markt hebben gezet. Volgens Ad Kemps ligt het in de bedoeling dat het eerste vlees uit dit varkensvleesproject vanaf juli, augustus in de winkels ligt.

Het vlees wordt bewerkt en verwerkt bij Meat Friends in Roosendaal, een dochteronderneming van Van Loon Vlees. Het bedrijf levert aan verschillende retailpartijen, waaronder Aldi. Kemps wil nog niet zeggen welke omvang het project krijgt, en hoeveel bedrijven meedraaien. Wel geeft hij aan dat het gaat om een gesloten integratie, waar gevoerd wordt van Coppens.

Deelnemende varkenshouders krijgen hun meerkosten vergoed en het streven is er op gericht om een extra plus als beloning te betalen. Bij Van Loon vlees en Meat Friends was geen reactie verkrijgbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.