Varkenshouderij

Nieuws 346 x bekeken

Nieuwe leidende Noord-Europese biggennotering

Oldenburg – Vanaf maandag 11 april komt er één gezamenlijke varkensprijsnotering van de landbouwkamer Nedersaksen en Noordrein-Westfalen. De notering gaat Ferkelpreisnotierung 'Nord-West' heten.

De aanleiding voor deze gezamenlijke notering is de algehele schaalvergroting in de varkenshouderij. Daarnaast waren er de nodige problemen bij de verkoop van biggen in het grensgebied tussen beide deelstaten over de prijs. Op deze nieuwe notering zullen zeer veel biggen verhandeld worden, waardoor deze leidend zal worden in Noord-West Europa

Als basis voor de notering ’Nord-West’ geldt een koppelgrootte van 200 biggen met een gewicht van 25 kilo. Over een extra toeslag voor kwaliteit, entingen en koppelgrootte moeten partijen onderling afspraken maken. Deze toeslagen liggen in Duitsland behoorlijk vast en ook niet hoog. De notering is af-huis.

Martin ten Hooven

Of registreer je om te kunnen reageren.