Varkenshouderij

Nieuws 186 x bekeken

Export varkensvlees EU loopt goed

Brussel - De export van varkensvlees van de Europese Unie blijft zich gunstig ontwikkelen.

Dat blijkt uit de jongste gegevens over de export van varkensvlees die de Europese Unie naar buiten heeft gebracht. Over de eerste twee maanden van dit jaar pluste de export van varkensvlees naar derde landen met 29,6 procent. In totaal exporteerde de EU 444.138 ton vlees naar derde landen.

De export naar Rusland was 29 procent groter dan een jaar eerder. Rusland is met 122.238 ton vlees goed voor 27,5 procent van de export. Ook de export naar Hong Kong plust met 25 procent. De export naar zuid-Korea is met 150 procent gegroeid en is dus 2,5 keer zo groot als vorig jaar. Het land importeerde 37.213 ton varkensvlees en is goed voor 8,4 procent van de totale Europese export.

Een andere interessante exportmarkt is China. De EU exporteerde 25 procent meer vlees (in totaal 36.153 ton vlees) naar dit land. De importen van varkensvlees van de EU zijn eveneens afgenomen. De Unie importeerde over de eerste twee maanden 28,4 procent minder vlees van de wereldmarkt dan een jaar geleden. In totaal kwam er 5.968 ton vlees de Unie binnen. Grootste leverancier is Zwitserland. Dit land exporteerde 3.064 ton vlees, 51 procent van de totale hoeveelheid varkensvlees die de Unie importeert.

Of registreer je om te kunnen reageren.