Varkenshouderij

Nieuws 167 x bekeken

Duitse varkensprijs valt tegen door uitblijven verhoging

Coesfeld – Duitse slachterijen en de Duitse organisatie van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch houden hun varkensprijzen vandaag onveranderd op € 1,55 per kilo geslacht gewicht.

Dat is een forse tegenvaller voor veel varkenshouders en -handelaren. Zij rekenden op een prijsverhoging, omdat varkensvlees meer geld oplevert.

Duitse slachterijen vinden de prijsverhoging van vorige week voldoende. Zij missen volgende week twee slachtdagen (Witte Donderdag en Goede Vrijdag). Zodoende hebben zij dan ruim voldoende vleesvarkens voor de slachtcapaciteit.

Nederlandse slachterijen zullen hun varkensprijzen volgende week ook onveranderd houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.