Varkenshouderij

Nieuws

Britten verwachten vleestekort met Olympische Spelen

Londen – Britse varkenshouders houden er ernstig rekening mee dat rond de Olympische Spelen, die volgende zomer in Londen worden gehouden, een tekort aan varkensvlees zal ontstaan.

De organisatoren van de Spelen hebben toegezegd alleen Brits varkensvlees met het kwaliteitsmerk Red Tractor te gebruiken, terwijl daarnaast een explosieve vraag naar worstjes en spareribs voor de barbecue en ham en bacon voor op broodjes te verwachten valt.

”We kunnen dan ook volgend jaar juli en augustus rekenen op het als een raket omhoog schieten van de prijzen,” stelt webmaster Digby Scott op de website van de National Pig Association. ”Vleesfabrikanten breken zich nu al het hoofd waar ze voldoende vlees kunnen kopen. Ze kijken daarbij onder meer naar kwaliteitsvlees uit Spanje omdat ze overtuigd zijn van een tekort aan vlees uit eigen land”, meldt Jones.

Uit onderzoeken blijkt dat een op de vier Britten hoopt in ieder geval één evenement bij te wonen. ”Die moeten allemaal eten en zullen onherroepelijk kiezen voor gemaksvoedsel zoals ham en worstjes op weg naar de Spelen, tijdens de Spelen en als ze weer naar huis gaan. Daarnaast geven veel mensen een Olympisch feestje compleet met barbecue. Hoe duur zullen de spareribs dan wel kunnen worden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.