Varkenshouderij

Nieuws

Britse varkensfokker legt bijna 25 euro per dier bij

Londen - Ondanks een recente stijging van de varkensprijzen leggen Britse varkensfokkers momenteel nog altijd bijna 25 euro op elk geslacht dier bij.

Het ziet er bovendien niet naar uit dat er in die situatie op korte termijn verbetering komt.

Dat stelt het varkensschap BPEX in haar maandoverzicht. De varkensnotering bij het schap, de zogenaamde DAPP, is na een daling in de eerste twee maanden van dit jaar de laatste weken weer aangetrokken. In de eerste week van april stond de notering op 139,04 pence (ongeveer 1,57 euro), ruim anderhalve pence hoger dan in de voorafgaande week en het hoogste niveau sinds oktober. Het gemiddeld geslacht gewicht komt nu uit op 80 kilo, een kilo meer dan een jaar geleden.

In februari werden in Groot-Brittannië ruim 767.000 slachtvarkens verwerkt, een toename met 9 procent op jaarbasis. Tegelijk is het aantal geslachte zeugen met 13 procent toegenomen, voornamelijk omdat fokkers hun varkensstapel willen reduceren. Daarbij profiteren ze ook van de weer opverende zeugenprijs die eerder door de dioxinecrisis in Duitsland ook bij de Britten scherp was gedaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.