Varkenshouderij

Nieuws

Brits vleesbedrijf ziet verkoop inzakken

Hull – Het Britse varkensvlees-, ham- en worstjesbedrijf Cranswick heeft in de verkopen in het eerste kwartaal met zes procent zien inzakken. Over het hele boekjaar tot 31 maart ging de omzet nog wel met twee procent omhoog.

Dat stelt Cranswick, een belangrijke concurrent van de Britse tak van Vion, in een verklaring aan de beurs. Het bedrijf voorspelt dat de komende tijd ook moeilijker zal worden dan gewoonlijk door de problemen waar de Britse consument mee te kampen heeft en de sterke concurrentie op de markt. Dat Cranswick in die situatie concessies moet doen bij de prijzen blijkt uit het feit dat de omzet in volume sterker is gestegen dan in geldwaarde. Het bedrijf heeft verder de afgelopen tijd een aantal investeringen in vlees- en baconfabrieken afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.