Varkenshouderij

Nieuws 222 x bekeken

Brits varkensvlees doet het goed

Londen – De verkopen van Brits varkensvlees, ham en bacon, lagen in het jaar tot eind februari 3,2 procent hoger dan een jaar eerder. Varkensvlees doet het daarmee beter dan rundvlees en kip en vooral beter dan lamsvlees waarvan de verkopen fors zijn gedaald.

Door alle aanbiedingen was de totale opbrengst aan de kassa van varkensvlees en daarvan gemaakte producten echter minder dan één procent hoger.

Dat staat in een overzicht van het varkensschap BPEX. De prijs voor varkensvlees lag zonder aanbiedingen 9,5 procent hoger dan een jaar eerder maar dat effect is door de acties in de supermarkten nagenoeg ongedaan gemaakt. De prijs van lamsvlees steeg nog sterker, mede door de goede vraag op de exportmarkten, terwijl de prijs van rundvlees een lichte daling vertoonde.

Iets meer dan een kwart van alle varkensvlees en –producten wordt verkocht via de grootste Britse supermarkt Tesco. De vier grootste Britse winkelbedrijven zijn samen goed voor bijna driekwart van alle verkopen van varkensvlees en bijna 70 procent van de baconafzet. Een toenemend deel van de baconverkopen, op dit moment al bijna acht procent, verloopt daarnaast via de discounters zoals Aldi en Lidl. Die nemen nu bovendien ruim vier procent van de varkensvleesverkopen voor hun rekening, bijna een kwart meer dan een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.