Varkenshouderij

Nieuws

Brazilië verwacht toegang Chinese markt varkensvlees

Brasilia – Brazilië verwacht mogelijk al volgende week officieel toegang te verkrijgen tot de Chinese markt voor varkensvlees.

Brasilia – Brazilië verwacht mogelijk al volgende week officieel toegang te verkrijgen tot de Chinese markt voor varkensvlees. Dat bericht de Amerikaanse nieuwssite Meatingplace op basis van berichten in de Braziliaanse economische pers. Volgende week bezoekt president Dilma Rousseff van Brazilië de Chinese volksrepubliek. De Brazilianen verwachten dat de markttoegang dan snel een feit kan zijn.

Een Chinese handelsmissie heeft eind 2010 Braziliaanse varkensvleesbedrijven bezocht en geïnspecteerd. De Chinezen zijn tevreden over de Braziliaanse productiestandaards, maar willen verbeteringen ondermeer op het gebied van traceerbaarheid van het vlees. Deze week zijn vertegenwoordigers van de Braziliaanse vleessector in China om de markttoegang en het bezoek van hun president verder voor te bereiden.

De Brazilianen verwachten dat 25 bedrijven zullen mogen leveren. De organisatie van vleesverwerkers en exporteurs Abipecs verwacht dat het aantal bedrijven dat mag leveren snel kan groeien tot een stuk of 50, in navolging van de groei van het aantal bedrijven dat pluimveevlees mag leveren aan China.

Abipecs verwacht dat Brazilië in moet zijn de komende vier jaar zijn export van varkensvlees naar China op te vijzelen tot 200.000 ton. China produceert zelf 50 miljoen ton varkensvlees per jaar. Het land importeerde 700.000 ton varkensvlees in 2008 en 350.000 ton in 2010. Brazilië exporteerde vorig jaar in totaal 540.000 ton varkensvlees naar verschillende landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.