Varkenshouderij

Nieuws

Brazilië mag varkensvlees exporteren naar China

Peking – Brazilië heeft toegang verkregen tot de Chinese markt voor varkensvlees. Het land kreeg gisteren definitief groen licht van de Chinese autoriteiten op een bijeenkomst in Peking tijdens het bezoek van de Braziliaanse president Dilma Roussef aan dit land.

Over de markttoegang tot China is sinds 2009 onderhandeld. Voorlopig mogen drie bedrijven vlees leveren aan China. De namen van deze bedrijven zijn nog niet bekendgemaakt. De Chinezen hadden vijf maanden geleden dertien bedrijven geïnspecteerd.

Voorzitter Pedro de Camargo Neto van de Braziliaanse vereniging van producenten en exporteurs van vlees (Abipecs) is blij met de beslissing. Hij verwacht dat de Braziliaanse export naar China in een jaar of vijf kan groeien tot 200.000 ton per jaar.

Brazilië is al de belangrijkste leverancier van pluimveevlees aan de Chinezen met een exportwaarde van 219,6 miljoen dollar.

In 2010 exporteerde Brazilië in totaal 540.418 ton varkensvlees per jaar. Belangrijke bestemmingen zijn Rusland en Hongkong.

Of registreer je om te kunnen reageren.