Varkenshouderij

Nieuws 256 x bekeken

Braziliaanse export varkensvlees stijgt

Brasilia - De uitvoer van varkensvlees door Brazilië kwam in februari van dit jaar uit op 39.100 ton. dat is 2.800 ton ofwel 7,7 % meer dan in dezelfde maand van 2010. Dat blijkt uit cijfers van de Braziliaanse organisatie van vleesexporteurs Abipecs.

Brazilië exporteert sinds september vorig jaar beduidend minder varkensvlees dan een jaar eerder. Het land heeft dat vlees hard nodig om zijn eigen bevolking te voeden. In januari van dit jaar voerde Brazilië met 34.800 ton nog 4.300 ton of 11 % minder uit dan een jaar daarvoor. Europese vleesexporteurs profiteerden daarvan. Zij voerden met 198.000 ton juist 30 % meer varkensvlees naar de wereldmarkt uit. De exporthoeveelheid in februari van dit jaar maakt een eind aan de daling van de Braziliaanse uitvoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.