Varkenshouderij

Nieuws

'Vleesprijs laag houden is nu het juiste'

Londen – ”De winkelprijzen laag houden is op dit moment de juiste werkwijze. Als we varkensvlees en –producten duurder zouden maken, dan zouden de klanten er minder van kopen. Dat is precies het tegenovergestelde van wat de boeren willen.”

Dat stelt de Britse organisatie van winkelbedrijven British Retail Consortium naar aanleiding van de voortdurende acties vanuit de veehouderij, met name de National Pig Association, om eerlijker prijzen voor varkens en andere dieren te bewerkstelligen.

De veehouders hebben daarbij vooral de supermarkten op het oog maar hen is volgens het BRC weinig te verwijten. ”De winkeliers weten dat sommige consumenten de voorkeur geven aan Britse producten. Zij doen ook alles wat nodig is om goed voor hun leverantieketen te zorgen en te zorgen voor een duurzame Britse varkenshouderij zodat ze kunnen verkopen wat hun klanten willen kopen.”

De winkeliersclub wijst er op dat supermarkten over het algemeen niet zelf de boeren betalen voor hun vlees. ”De directe relatie is tussen de boeren en de verwerkers. De winkeliers de schuld geven gaat ook voorbij aan het belang van de inkoopbeslissingen van vleesbedrijven en cateraars. Tevens kunnen vraagtekens gezet worden bij het inkoopbeleid van de overheid.”

Of registreer je om te kunnen reageren.