Varkenshouderij

Nieuws

Omzet Smithfield Foods stijgt 10 procent

Smithfield - Smithfield Foods heeft in de drie maanden tot februari 202,6 miljoen dollar (146,5 euro) winst geboekt, tegen 376,2 miljoen dollar een jaar eerder.

De stijging komt op het conto van toenemende exporten en hogere prijzen voor vlees. Het vleesconcern uit Virginia zag de omzet 10 procent stijgen tot 3,19 miljard dollar (2,3 miljard euro). De VS profiteert van de uitbraak van MKZ in Zuid-Korea, die de productie van varkensvlees onder druk zet. Smithfield Foods heeft ook profijt van de sterk gedaalde waarde van de dollar ten opzichte van munteenheden als de euro, Japanse yen, Chinese yuan en Braziliaanse Real.

Hogere prijzen voor vooral varkensvlees houden Smithfield Foods winstgevend ondanks sterk stijgende graanprijzen. De graanprijs treft Smithfield Foods via de voerprijs. Circa 70 tot 80 procent van de voerprijs wordt uitgemaakt door de graan en sojamarkt. Het Amerikaanse ministerie van landbouw verwacht dat de export dit jaar zal blijven groeien, en wel met 10 procent.

Smithfield Foods concentreert zich sinds vorig jaar op het terugbrengen van de schuldenlast, het terugdringen van kosten en het opvoeren van de productie van verpakt vlees, waarop meer marge zit. Kredietbeoordelaar Moody’s gaf het bedrijf daarom recent een betere beoordeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.