Varkenshouderij

Nieuws

‘Japanse import varkensvlees kan toenemen’

Bonn - De Japanse varkensvleesimport neemt de komende tijd op grond van productieuitval in eigen land als gevolg van de nasleep van de tsunami waarschijnlijk toe. Dat voorspelt het Duitse landbouwmarktbureau AMI.

Enige voorwaarde is volgens het bureau dat de consumptie niet drastisch wordt beperkt.

Momenteel is de importvraag niettemin nog relatief stabiel, zo stelt het bureau vast op basis van informatie uit Canada en Denemarken, twee van de belangrijkste leverancierslanden op de Japanse vleesmarkt.

De Japanners consumeren jaarlijks ruim 1,6 miljoen ton, waarvan tot dusver rond de 55 procent in het land zelf werd geproduceerd. De VS was vorig jaar de grootste exporteur op de Japanse markt met een volume van 298.000 ton, gevolgd door de twee boven genoemde landen met resp. 179.000 ton en 134.000 ton, aldus AMI-analiste Renate Bergmann.

Of registreer je om te kunnen reageren.