Varkenshouderij

Nieuws 172 x bekeken

ISN eist vleesprijsniveau van minstens € 1,75/kilo

Damme - De Duitse vleesvarkenshouderij draait met het huidige vleesprijsniveau hooguit quitte.

Dat zegt belangenorganisatie ISN, die daarom eist dat de komende zomermaanden de vleesprijs wordt opgekrikt. Het prijsniveau van nu – €  1,65 euro per kilo – is volgens de ISN slechts toereikend om de kosten te dekken. "Een prijsniveau van minstens € 1,75 is uitgaande van de actuele stand van zaken geen overdreven eis," aldus de ISN. Met deze eis reageert de bond op klachten uit de vleessector over niet alleen exploderende energiekosten maar ook stijgende prijzen voor varkens.

Het prijsniveau heeft zich weliswaar in de loop van dit jaar, afgezien van de korte malaise als gevolg van de dioxinecrisis, enigszins verbeterd, maar niet genoeg. "Daarbij moet er rekening mee worden gehouden, dat volgens de jongste prognoses weer een ondergemiddelde oogst wordt verwacht. En ook de boeren worden met stijgende energiekosten geconfronteerd. Bovendien moeten de bedrijven eindelijk ook weer eens opzij kunnen leggen voor investeringen, om ook in de toekomst nog op de markt te kunnen blijven. Tevens moeten de verliezen van de afgelopen maanden worden gecompenseerd," zo meldt de bond.

Of registreer je om te kunnen reageren.