Varkenshouderij

Nieuws

Goedkoop varkensvlees overspoelt Britse markt

Londen – De Britse verkopen van varkensvlees nemen de laatste tijd sterk toe.

Dat komt echter geheel voor rekening van goedkoop vlees en vleesproducten uit het buitenland waarmee vooral de grote winkelbedrijven aan de lopende band reclame-acties voeren.

Dat stelt het Britse varkensschap BPEX, dat daarbij ook weer het oude argument tevoorschijn haalt dat ’driekwart van dat buitenlandse vlees is geproduceerd onder omstandigheden die illegaal zouden zijn in dit land’.

Volgens BPEX werd in de vier weken tot eind februari in volume gemeten 6,2 procent meer vers en diepvries varkensvlees verkocht. In dezelfde periode gingen de verkopen van bacon met 1,7 procent omhoog, werden 6,4 procent meer worstjes verkocht en gingen de verkopen van ham, salami en andere vleeswaren met 5,4 procent omhoog. Hoofd marketing Chris Lamb: ”Dat betekent dat er in die periode 2,500 ton meer werd verkocht, en dat ook nog in een periode waarin de vleesverkopen in het algemeen licht daalden. De toename is vooral toe te schrijven aan ontzettend goedkope aanbiedingen met ingevoerd varkensvlees."

Of registreer je om te kunnen reageren.