Varkenshouderij

Nieuws 213 x bekeken

Franse varkensprijs licht omhoog

Plerin - De notering op de Franse varkensmarkt Marché du Porc Breton in Plérin is donderdag met 0,3 cent omhoog gegaan naar 1,290 cent per kilo.

Op de eerste veiling van deze week, afgelopen maandag, was de notering op precies hetzelfde peil gebleven. Het beursbestuur blijft ondanks de 'positieve tendens' teleurgesteld over de prijsontwikkeling. Volgens de MPB is die niet in overeenstemming met de vraag-aanbod situatie en wordt de markt ondermijnd door de invoer van goedkope stukken vlees uit het buitenland. Bovendien tekent het beursbestuur aan dat de dieren erg snel naar de markt worden gebracht waardoor het gemiddeld karkasgewicht tot onder de 92 kilo is gedaald.

De MPB gaat er verder van uit dat de slachthuizen direct varkens zullen opkopen om aan voldoende dieren te komen. "De fokkers en de groeperingen zullen nu moeten reageren. De notering moet beter overeenkomen met de vraag-aanbod situatie."

Of registreer je om te kunnen reageren.