Varkenshouderij

Nieuws

Dioxinecrisis treft primair Duitse vleesafzet binnen de EU

Bonn – De dioxinecrisis blijkt voor de Duitse vleesexport vooral op de EU-markten nadelig te zijn geweest. Dat zegt landbouwmarktbureau AMI op basis van de cijfers van januari, toen de crisis piekte.

In die maand leverde de Duitse varkensvleesexport naar de markten in vergelijking met januari vorig jaar in de EU 8,4 procent in. Op de markten buiten de EU wist het exportvolume verrassenderwijs echter 1,7 procent te groeien. Rusland, de belangrijkste afnemer buiten de EU, kocht zelfs 10 procent meer in in de Bondsrepubliek, ondanks het feit dat de Russen forse eisen stelden aan de waarborging van de veiligheid. Rusland sloot daarentegen de grenzen niet. Diverse andere derde landen, waaronder China, deden dat wel en houden de slagbomen ook nu nog dicht. Wit-Rusland hief deze week de importstop ten lange leste op.

Of registreer je om te kunnen reageren.