Varkenshouderij

Nieuws

Deense biggenexport 8,5 procent hoger

Kopenhagen – Deense vermeerderaars houden steeds minder biggen in eigen land en exporteren ieder jaar meer.

De Deense uitvoer kwam in januari van dit jaar uit op 652.000 stuks. Dat is 8,5 procent meer dan een jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van de Deense sectororganisatie Landbrug & Fodevarer. De reputatie van Deense biggen is goed op de Europese markt. Vooral Duitse vleesvarkenshouders hebben veel behoefte aan Deense biggen, omdat zij denken daarmee betere resultaten te halen dan met andere dieren. Of die mening terecht is, blijft onduidelijk.

De Denen verdringen Nederland op de EU-markt voor biggen. In januari van dit jaar gingen 459.000 Nederlandse biggen de grens over. Dat zijn er 20.000 minder dan een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.