Varkenshouderij

Nieuws 177 x bekeken

Bedrijfsresultaten Deense varkenshouderij blijven mager

Aarhus - De bedrijfsresultaten in de Deense varkenshouderij bleven vorig jaar mager ondanks een sterke verbetering.

Dat constateert de bedrijfsadviesdienst van sectororganisatie LF aan de hand van de analyse van de eerste krap 300 boekhoudingen. Gemiddeld belandde het resultaat per bedrijf dicht bij de nul, dat wil zeggen op slechts rond de 5.000 euro. Dat is wel aanzienlijk beter dan in 2009, toen sprake was van een negatief gemiddeld resultaat van 125.000 euro.

De verbetering is volgens de analisten bereikt door een grotere productie, besparing op de kosten en lagere renteverplichtingen. De investeringen daalden naar een dieptepunt van rond de 94.000 euro per bedrijf tegen 148.000 euro in het voorafgaande jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.