Varkenshouderij

Nieuws 251 x bekeken 1 reactie

Wakker Dier: vleesaanbiedingen in januari verelfvoudigd

Amsterdam – Het aantal acties in supermarkten met vlees waarbij dit met kortingen van meer dan 50 procent werd aangeboden, is in januari verelfvoudigd ten opzichte van de maanden november en december. Dat stelt actiegroep Wakker Dier.

De actiegroep is een nieuwe radiocampagne tegen kiloknallende supermarkten begonnen. Wakker Dier onderzocht de vleesaanbiedingen van de acht grootste supermarktketens in Nederland in de periode van week 44 van 2010 tot en met week 4 2011.

Volgens Wakker Dier is vooral met varkensvlees gestunt. Supermarktketen C1000 had volgens Wakker Dier het grootste aantal kiloknallers (13) en 22 extreme vleeskortingen met meer dan 50 procent. Super de Boer is tweede met 8 kiloknallers en 20 kortingsaanbiedingen. Een kiloknaller is in de ogen van de dierenwelzijnsorganisatie een actie waarbij het vlees goedkoper wordt aangeboden dan de gemiddelde prijs van kattenvoer (€ 1,42).

In november en december waren er gemiddeld anderhalve aanbiedingen per week. In de eerste weken van januari steeg het aantal aanbiedingen naar gemiddeld 17 aanbiedingen, een factor elf meer.

Eén reactie

  • no-profile-image

    een schande, die supermaktketen wil de vette winst , worden allemaal steenrijk , en willen varkensvlees die goedkoopst te vinden is in Europa ,

    Dit moet stoppen !!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.