Varkenshouderij

Nieuws 229 x bekeken

Vion reageert nog niet op DGB-gegevens

Eindhoven – Vion wil nog geen reactie geven op de bevindingen van De Groene Belangenbehartiger in het varkensprijzenonderzoek over 2010.

”We moeten ons eerst rustig verdiepen in de hele materie voordat we kunnen reageren”, aldus directeur communicatie Marc van der Lee. Hij geeft al wel aan dat er grote verschillen kunnen zijn tussen verschillende soorten varkens van de verschillende programma’s.

Jaap de Wit van Inkoop Oudewater, de inkooporganisatie achter slachterij Westfort, hecht weinig waarde aan het onderzoek. Het zijn waarschijnlijk nogal wat NVV -varkenshouders die gegevens hebben aangeleverd voor het onderzoek. Daar zitten er nogal wat onder die niet meedraaien in het Milieukeurprogramma.

Ook handelaar Ad van de Tillaart, een handelaar die veel zaken doet met Inkoop Oudewater zegt weinig te kunnen met het onderzoek. Hij hecht veel meer waarde aan de landelijke netto-varkensprijs van € 1,32 per kilo die Agrovision berekent. ”Ik heb enkele keren gebeld met de mensen van DGB, maar ze kunnen me geen extra informatie leveren. Ik kan er geen soep van koken”, aldus van de Tillaart. ”Ik en mijn klanten zijn zeer tevreden over de prijs die we bij Inkoop Oudewater krijgen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.