Varkenshouderij

Nieuws 190 x bekeken

Varkensvakbond Veva blijft actievoeren

Ichtegem – De Belgische varkenshouderijvakbond Veva blijft zich inzetten voor een andere prijsvorming in de keten. De vakbond blokkeerde woensdag voor de vierde achtereenvolgende week een bedrijf dat actief is in de varkensketen.

Het ging deze keer om vetsmelterij Arnout in Ichtegem. De vetsmelterij is een dochteronderneming van het Duitse vleesbedrijf Tönnies en was daarom uitverkoren door de Veva tot doelwit.

Veva vindt dat de prijsvorming van voor naar achteren door de keten heen zou moeten plaatsvinden. Hiermee bedoelt de organisatie een systeem waarbij de varkenshouder zijn prijs kan neerzetten, inclusief een marge. Op het ogenblik is het net andersom aldus de Veva: ”De retail bepaalt de prijs en de boer kan niets meer doorrekenen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.