Varkenshouderij

Nieuws 286 x bekeken

Varkensbedrijf heeft te veel varkens op stal

Dorst – Een varkenshouderij in Dorst (Noord-Brabant) is dinsdag beboet omdat het 170 zeugen en 980 biggen te veel op stal had. De Algemene Inspectie Dienst (AID) en de politie voerden een controle uit na klachten van omwonenden over stankoverlast.

Dat meldde de politie woensdag. Bewoners klaagden over een sterke varkenslucht. Behalve dat er op het bedrijf te veel zeugen en biggen waren, voldeed het bedrijf ook niet aan voorzorgsmaatregelen die de milieuvergunning stelt.

Het bedrijf valt in de zwaarste categorie en moet maatregelen nemen om stankoverlast en uitstoot van milieubelastende stoffen te voorkomen. Bij het bedrijf werd de afgevoerde lucht rechtstreeks naar buiten geblazen in plaats van via zogenoemde luchtwassers.

Tegen het bedrijf is proces-verbaal opgemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.