Varkenshouderij

Nieuws 359 x bekeken

Resultaten Duitse varkenshouderij somber

Berlijn – Voor de resultaatontwikkeling van de Duitse varkenshouderij in het bedrijfsjaar 2010/11 ziet het er somber uit.

Dat constateert de federatie van landbouwkamers, het Verband der Landwirtschaftskammern (VLK).
De ontwikkeling is dusdanig onzeker, dat een concrete cijfermatige prognose vooralsnog niet kan worden opgesteld. ”De bij voorbaat al gespannen situatie heeft zich door het dioxineschandaal nog eens extra verscherpt. Hoe sterk de prijsdalingen door zullen werken, hangt echter in doorslaggevende mate van het verdere herstel van de markt af,” aldus het VLK.

De organisatie onderstreept echter, dat het ook zonder de dioxineproblemen en de daaruit voortgevloeide financiële gevolgen een moeilijk jaar zou zijn geworden door de forse kostenstijgingen, die niet worden gecompenseerd door hogere biggen- en vleesprijzen. De biggenprijzen zijn zelfs 10 tot 15 procent gedaald ten opzichte van 2009/10. ”De momenteel weer aantrekkende prijzen geven hoop dat het einde van de crisis nadert, maar omdat de effecten op de bedrijfsresultaten nog niet kunnen worden ingeschat, wordt de prognose voor de intensieve veehouderij uitgesteld,” verklaart de organisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.