Varkenshouderij

Nieuws

PVV vraagt medefinanciering overheid PRRS-aanpak

Nijkerk – Het Productschap Vee en Vlees (PVV) dient een verzoek tot medefinanciering van de PRRS-aanpak in bij het ministerie van ELI. Dat heeft de commissie Varkenshouderij van het productschap donderdag besloten.

Tot nu toe had het ministerie in zijn dierziektenbeleid vooral aandacht voor de bestrijding en beheersing van de zeer besmettelijke dierziekten als varkenspest en mond- en klauwzeer. In de nationale agenda diergezondheid heeft het ministerie de aandacht nu verbreed tot de algehele gezondheid van de dieren.

Het ministerie heeft per sector een studie laten uitvoeren van de belangrijkste bedrijfsgebonden dierziekten. In het kader van die verbrede aandacht komen er in principe ook gelden beschikbaar voor de bestrijding van dergelijke ziekten. De commissie varkenshouderij besloot daarom in te zetten op een bijdrage van het ministerie in de aanpak van de ziekte PRRS, ook wel abortus blauw genoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.