Varkenshouderij

Nieuws 172 x bekeken

Klein aanbod houdt Duitse varkensprijs overeind

Coesfeld – Duitse slachterijen durven hun varkensprijzen vandaag niet te verlagen.

Gezien de afzetmogelijkheden van varkensvlees zouden zij dat moeten doen. Het aanbod van Duitse vleesvarkens is dermate klein dat de varkensprijzen overeind blijven op € 1,42 per kilo geslacht gewicht. Als Nederlandse slachterijen hun noteringen volgende week ook gelijk houden, blijft het prijsverschil met Duitsland 3 cent per kilo. Mogelijk dalen de Nederlandse prijzen om op hetzelfde niveau als in Duitsland uit te komen.

In Nederland is het aanbod van slachtrijpe dieren volgende week groot, omdat vleesvarkenhouders de afgelopen weken dieren hebben doorgeschoven. De Duitse varkensprijzen liggen vandaag 10 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.