Varkenshouderij

Nieuws 259 x bekeken 1 reactie

'Jammer dat Vion toeslag al weer intrekt'

Gilze – Het is jammer dat Vion al weer na twee weken de extra toeslag van zes cent op de Good Farming Star varkens heeft ingetrokken.

Dit zegt varkenshouder en Good Farming Star producent Maarten Rooijakkers in Gilze. "Ik had gehoopt dat Vion er in geslaagd zou zijn die extra plus iets langer vast te houden. De opbrengsten zijn nog altijd onder kostprijs." Rooijakkers, tevens voorzitter van de ZLTO vakgroep varkenshouderij hoopt dat er de komende tijd op verschillende fronten verder wordt gesproken en dat er oplossingen zullen worden gevonden voor allerlei problemen.

Vion maakte deze week bekend dat de extra toeslag van 6 cent die het bedrijf twee weken geleden instelde voor de Good Farming Star (GFS) producenten weer heeft ingetrokken. Vion betaalde de extra toeslag om de GFS-producenten ten tijde van de dioxinecrisis een extra steuntje in de rug te geven. Nu de markt weer herstelt vindt het concern de extra toeslag niet meer gerechtvaardigd. Wel blijven de producenten natuurlijk hun bedrijfstoeslag voor de productie houden.

Ook Annechien ten Have van de landelijke vakgroep varkenshouderij vindt dat Vion de extra toeslag rijkelijk vroeg weer heeft afgeschaft. Ze wil daarover nog in gesprek met Vion. pag 7

Eén reactie

  • no-profile-image

    anechien denk ook aan de andere varkenhouders u bent dan wel voor loper maar ook de kosten van gangbaar zijn dramatisch dus niet alleeen star maar dan alles en niet over de rug van gangbaar bij vion slijmen

Of registreer je om te kunnen reageren.