Varkenshouderij

Nieuws 178 x bekeken

Initiatiefgroep wil aanvalsmentaliteit terug in varkenshoudersbond ISN

Hemelte – De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN is te mak geworden. Dat is de visie van een deel van de leden van de bond, die daarom een initiatiefgroep in het leven hebben geroepen om het roer omgegooid te krijgen.

’Initiative PRO ISN’ heet de oppositionele groep, die stelt te mikken ’op verandering van binnenuit’. Daarom wordt op de eerstvolgende algemene vergadering op 22 februari in Osnabrück een poging gedaan zoveel mogelijk bestuursposten te veroveren. ”Wij willen de ISN weer op de voorgrond zien te krijgen en streven naar het opinieleidersschap rondom de varkenshouderij,” licht woordvoerder Paul Kathman uit Hemelte bij Cloppenburg toe.

Kathman heeft momenteel in de ISN een zetel in de ’Beirat’, de vaste adviescommissie van het bestuur. Kathman: ”Veel varkenshouders kunnen zich met de huidige strategie niet meer identificeren. Er worden te veel slappe compromissen gesloten.” In de beleidsverklaring van Initiative PRO ISN wordt onder meer beloofd dat een offensievere aanpak van de public relations zal worden nagestreefd en dat sprake zal zijn van een ’controversiële discussiecultuur.’

Of registreer je om te kunnen reageren.