Varkenshouderij

Nieuws

Ieren slachten bijna 10 procent meer varkens

Dublin – In Ierland zijn afgelopen jaar 2.657.200 varkens geslacht, 9,8 procent meer dan in 2009.

In de eerste maand van het nieuwe jaar was de varkensslacht met 225.200 dieren alweer ruim 12 procent hoger dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit cijfers van de Ierse statistiekdienst CSO. Vanaf februari 2010 werden in Ierland elk jaar meer varkens geslacht dan in dezelfde maand van het voorafgaande jaar. Bij schapen en lammeren blijft de al eerder ingezette daling echter onverminderd aanhouden. Hier komt het slachtcijfer over 2010 op 2.383.300, dat is 12,7 procent minder dan een jaar eerder. In januari dit jaar werden ook weer minder schapen en lammeren naar de slacht gebracht, waarbij de daling echter wel beperkt bleef tot een procent.

Verder werden in Ierland in 2010 meer runderen geslacht. Hier ging het in totaal om 1.716.300 dieren, ruim 7,2 procent meer dan in het voorafgaande jaar. In januari lag de slacht van runderen echter 4,2 procent onder het niveau van vorig jaar nadat ook in december al een daling te constateren viel.

Of registreer je om te kunnen reageren.