Varkenshouderij

Nieuws

Groeitempo Deense biggenexport fors lager

Kopenhagen – De Deense biggenexport is vorig jaar met een 0,5 miljoen ofwel 7 procent gegroeid naar 7,5 miljoen dieren. De groei is echter kleiner dan in de voorafgaande jaren. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van de Deense landbouwsectororganisatie LF.

In 2009 was bijvoorbeeld sprake van een plus van 1,76 miljoen ofwel 33 procent. De afvlakkende ontwikkeling stemt wel overeen met de prognoses. Ondermeer door het verbeterde prijsniveau in de Deense vleesvarkenshouderij blijven meer biggen dan voorheen op de thuismarkt. Tegelijkertijd heeft de varkenssector als geheel, en daarom ook de zeugenhouderij, te maken met stagnatie door tegenvallende resultaten.

De levendexport van vleesvarkens daalde vorig jaar inderdaad flink van ruim 1,1 miljoen naar ruim 774.000. Ook de levendexport van slachtzeugen leverde in. De totale levendexport groeide daarom slechts licht met 112.000.

Of registreer je om te kunnen reageren.