Varkenshouderij

Nieuws

Geen meerderheid voor ISN-rebellen

Osnabrück - De werkgroep Initiative Pro ISN heeft dinsdag geen meerderheid weten te halen bij de verkiezingen van nieuwe bestuursorganen in de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN.

Wel slaagde de werkgroep erin vijf zetels te bezetten in het bestuur en de permanente adviescommissie van het bestuur. Volgens Pro ISN is daarmee het doel weliswaar niet volledig bereikt, maar wel gedeeltelijk omdat nu invloed kan worden uitgeoefend om het beleid om te buigen in een meer offensieve richting.

De initiatiefnemers zijn van oordeel dat de varkenshoudersbond zich de afgelopen paar jaar te mak heeft getoond tegenover zowel de overheid als de publieke opinie en de gevestigde landbouworganisaties zoals het Deutsche Bauernverband. Als suborganisatie hield Pro ISN gisteren op te bestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.