Varkenshouderij

Nieuws

Franse varkensprijs blijft stijgen

Plerin – De notering op de belangrijke Franse varkensmarkt in Plérin is voor de zesde achtereenvolgende keer gestegen.

Maandag kwam een prijs tot stand van € 1,261 euro per kilo, dat is 0,2 cent meer dan in de voorafgaande sessie en ruim 11 cent meer dan een kleine maand geleden.

Het marktbestuur van de Marché du Porc Breton noemt de markt ongrijpbaar. De prijs is omhoog gegaan doordat de vraag het aanbod lichtelijk overtrof. Door die hoge vraag lag het gemiddelde gewicht van de aangevoerde varkens ook zo’n 200 gram lager dan vorige week.

”De fokkers hebben hogere prijzen nodig om hun kosten te dekken, de verwerkers verzetten zich daar tegen, de slachthuizen zijn voor sommige stukken niet in staat alle prijsverhogingen terug te halen. De consument koopt dure verwerkte producten die geen of maar heel weinig marge overlaten voor de producent, de slachter of de verwerker.”

Of registreer je om te kunnen reageren.