Varkenshouderij

Nieuws

Frans Stortelder op groeikoers met Jutland Meat

Struer – De Deense varkensverwerker Jutland Meat, enkele jaren geleden opgericht door de Nederlandse vleesondernemer Frans Stortelder, groeit als kool. Sinds vorig jaar is de productie toegenomen met 50 procent en de afgelopen maand werden 29 nieuwe medewerkers aangesteld.

Dat blijkt uit berichtgeving in de regionale pers. Jutland Meat draaide volgens die berichtgeving vorig jaar een omzet van 94 miljoen euro tegen nog slechts 74 miljoen in 2009. Eind vorig jaar telde het bedrijf 196 arbeidsplaatsen.

”Doordat we geen reusachtige organisatie zijn, maar klein met alle activiteiten in één gebouw, hebben we ook niet veel bureaucratie. De medewerkers voelen zich ook meer verbonden met het bedrijf, als het niet zo groot is”, aldus Stortelder in de plaatselijke krant Dagbladet Holstebro-Struer. De Nederlander nam de slachterij in 2005 over van Danish Crown, dat de locatie op last van de mededingingsautoriteit moest verkopen na een fusie.

Of registreer je om te kunnen reageren.