Varkenshouderij

Nieuws

Duitse varkensorganisaties willen groei verklaren

Münster – De Duitse varkenssectororganisaties ISN en ZDS bereiden in samenwerking met boerenfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) een pr- en informatiestrategie voor om de aanhoudende groei van de bedrijfstak te verklaren aan burgers.

Dat voornemen hebben de organisaties naar buiten gebracht op de Agrarunternehmetage in Münster, een jaarlijks symposium over ondernemen in de landbouw.

Volgens de voorspelling van DBV-vicetopman Franz-Josef Möller komen er dit jaar meer dan 60 miljoen varkens aan de haak in de Duitse vleesindustrie. Daarmee zet de eind jaren negentig begonnen groei zich voort. Ten opzichte van vorig jaar is sprake van een plus met 1,7 miljoen geslachte varkens, dankzij – aldus Möller – het ondernemerschap van de boeren.

De zaak moet echter wel worden uitgelegd aan de burgers die in toenemende mate bedenkingen krijgen tegen de moderne en veelal massale dierenhouderij. Möller: ”We hebben echter niets aan romantische plaatjes uit de jaren veertig en vijftig. Aan het publiek moeten we de groei van de varkensbranche zuiver verklaren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.