Varkenshouderij

Nieuws

Duitse varkenshouderijorganisatie verdeeld

Damme – De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN is verdeeld de revolte van Initiative Pro ISN.

Vandaag zal op de ledenvergadering blijken in hoeverre de bond ongeschonden verder kan. De vooruitzichten zijn niet goed. Het zittende bestuur is hevig teleurgesteld over de actie en heeft de kandidaten van Pro ISN die op de lijst van bestuurskandidaten stonden alsnog geschrapt en vervangen door kandidaten die het huidige beleid onderschrijven.

Pro ISN acht dit beleid te tam omdat de belangenbehartiging zich teveel conformeert aan de overheid en de verwerkende industrie. Het schoof daarom enkele weken geleden nieuwe bestuurskandidaten naar voren buiten het overleg tussen bestuur en de permanente adviescommissie om. ISN-voorzitter Heinrich Dierkes is daarover uiterst verbolgen en meent dat de bond dit soort interne strijd niet kan gebruiken. ”Tegen de achtergrond van het werk dat ons wacht kan de ISN het zich niet veroorloven om met zichzelf bezig te zijn,” zegt Dierkes.

Of registreer je om te kunnen reageren.