Varkenshouderij

Nieuws

Britse varkenshouders hangen hele land vol met spandoeken

Londen – De Britse organisatie van varkenshouders National Pig Association hangt het hele land vol met spandoeken waarmee de consument op het hart wordt gebonden toch vooral varkensvlees van eigen bodem te eten.

De NPA dacht oorspronkelijk aan enkele tientallen spandoeken genoeg te hebben maar dat zijn er inmiddels al meer dan 400 geworden.
De grote spandoeken worden vooral opgehangen door varkenshouders die ergens langs een grote weg zitten. Daarnaast hangen ze ook op boerderijen en schuren, bij de meeste grote varkensvleesbedrijven en op andere punten. Verder zijn er ook grote stickers beschikbaar voor op vracht- en personenauto’s. Eerder deze week betuigde minister van plattelandszaken Caroline Spelman staande voor een spandoek steun aan de actie. De NPA houdt bovendien op 3 maart een demonstratieve optocht naar het regeringscentrum Westminster en de ambtswoning van premier Cameron op 10 Downing Street waarbij daar ook een petitie zal worden aangeboden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.