Varkenshouderij

Nieuws 164 x bekeken

Britse varkenshouders gaan naar Downing Street

Londen – De National Pig Association, de Britse bond van varkenshouders, houdt op 3 maart een demonstratieve optocht naar de ambtswoning van premier David Cameron, 10 Downing Street.

De bond wil daar wijzen op de hoge kosten en aan de andere kant lage prijzen waardoor ook de Britse varkenshouderij steeds meer in de gevarenzone komt.

De NPA zal bij Downing Street een petitie aanbieden waarin ook wordt benadrukt dat Britse varkenshouders hogere welzijnseisen aanhouden dan in andere landen. "Wij hebben eerlijke prijzen nodig om te kunnen overleven. Als dat niet mogelijk is, dan moet er meer varkensvlees worden ingevoerd dat niet voldoet aan de eisen die hier gelden," aldus de NPA.

De NPA hoopt op minstens vijfhonderd demonstranten "maar duizend zou natuurlijk beter zijn." Als de plaatselijke autoriteiten toestemming geven, dan wil de NPA ook broodjes varkensvlees uitdelen "om het publiek te danken voor hun aanhoudende steun voor Brits varkensvlees, bacon en worstjes". Bovendien hoopt de bond persoonlijk aan zoveel mogelijk parlementsleden uit te leggen hoe precair de situatie in de sector is. "Varkenshouders hoeven geen geld te verliezen om de winsten van de supermarkten te subsidiëren," onderstreept de NPA daarbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.