Varkenshouderij

Nieuws 202 x bekeken

Britse Tesco koopt minder buitenlands varkensvlees

Londen – De Britse supermarkt Tesco heeft de National Pig Association belooft dat het vanaf half maart minder varkensvlees, bacon, ham en andere vleesproducten uit het buitenland zal halen. Bovendien gaat Tesco extra reclame maken voor varkensvlees en daarvan gemaakte producten uit eigen land.

Tesco, veruit de grootste Britse winkelier, is er de laatste tijd door de NPA van beschuldigd steeds meer buitenlands vlees in de schappen te leggen. Het winkelbedrijf zou daarbij vooral geprofiteerd hebben van prijsdalingen door de Duitse dioxinecrisis. Uit eigen peilingen van de NPA blijkt dat het aantal 'Brits' bij de winkelketen is gedaald van 73 naar 59 procent, waarmee Tesco onderaan de lijst van Britse supermarkten bungelt. De NPA ging daarop verhaal halen bij de inkoopdirectie van Tesco met als resultaat de toezegging dat het Britse vlees weer meer ruimte krijgt in de schappen.

Ook andere winkeliers kopen minder in eigen land in waardoor het algemene aandeel product van eigen bodem is gedaald van 80 procent in november naar 77 procent op dit moment. Bij Asda, de tweede supermarkt van het land, komt nog maar 63 procent uit eigen land terwijl Morrisons aan de andere kant vast blijft houden aan haar ‘nationale’ inkoopbeleid’ en 100 procent Brits varkensvlees voert.

Of registreer je om te kunnen reageren.