Varkenshouderij

Nieuws 174 x bekeken

Afrikaanse varkenspest Konigsberg niet bevestigd

Brussel - De ernstige verdenking van Afrikaanse varkenspest in het Russische Konigsberg (Kalinigrad) zijn niet met een laboratoriumtest bevestigd. Dat meldt DG Sanco van de Europese commissie. De laboratoriumtests bleken dinsdag negatief.

De Europese Commissie gaat geen extra maatregelen nemen naar aanleiding van de verdenking. Bij de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Sint Petersburg waren al extra hygiënemaatregelen genomen in de vorm van extra reiniging en ontsmetting van veevrachtwagens als ze de EU binnen komen.

In Armenië, ten zuiden van Georgië, is een besmetting van een varken met Afrikaanse Varkenspest bevestigd. In 2010 waren al meerdere besmettingen met Afrikaanse Varkenspest in Armenië. Daarbij zijn naast de 200 besmette varkens ook enkele honderden varkens preventief geruimd om verspreiding van het virus tegen te gaan. Bestrijding van Afrikaanse Varkenspest is lastig, omdat er geen vaccin beschikbaar is tegen de ziekte.

Of registreer je om te kunnen reageren.